top of page

Spoznajte  našich trhovníkov

V spolupráci so spoločnosťou Imagine sme vytvorili sériu videí o našich trhovníkoch. Spoznajte tváre, ktoré stoja za značkami, príbehy ich vzniku a samotnú výrobu. Pozrite sa na miesta, ktoré sú pre zákazníkov veľkou neznámou, miesta, kde sa rodí produkt.

souls-text_web.png
Mylo_web_edited.png
bolf_web.png

Bolf Kalimbas vyrábajú v blízkosti Nízkych Tatier pôvodom africký nástroj, na ktorom zvládne hrať každý. Deti aj dospelí. Všetky kalimby vznikajú z dreva, ktoré je niekoľko rokov sušené. Marek a Katka, ktorí stoja za značkou, spolu so svojimi spolupracovníkmi následne drevo spracujú, označia, naladia a zabalia tak, aby bol produkt ekologický a rozložiteľný. Viac o kalimbách sa dozviete na www.bolfkalimbas.sk.

bakery_web.png

Giraffe Bakery je cukráreň a pekáreň, ktorá vznikla pod rukami Janky a Michala. S ich charakteristickými cupcakmi začínali ako trhovníci na Dobrom trhu, v súčasnosti majú svoju prevádzku v bratislavskej Novej Cvernovke, kde pečú rôzne druhy slaných a sladkých koláčov. Tie si viete zakúpiť priamo na mieste alebo objednať ku rôznym príležitostiam. Tento rok, 15. 9.,  spolu s Dobrým trhom oslavujú v Novej Cvernovke už 10. výročie!

goriffe.png

V bratislavskej pražiarni Goriffee nevnímajú kávu len ako nápoj, ale ako kultúrny fenomén, čo sa odráža aj na forme ich podnikania a prístupu k produktom. Kladú dôraz najmä na ekonomickú a ekologickú udržateľnosť. Základom ich práce je láska ku kvalite, ktorá sa netýka len výberu kávy a jej spracovania, ale i výberu materiálov, dizajnu, partnerov a kolegov.

hento_toto_text_3.png

HENTO TOTO je komunita dospelákov s mentálnym postihnutím, ktorí sa vďaka svojim kamarátom môžu realizovať a aj živiť tým, čo ich baví. A tým je kreslenie. Spoločne vyrábajú dizajnové pohľadnice, odznaky, brošne a mnoho ďalšieho v Bratislave na Grösslingovej.

Na lúke v Slovenskej Ľupči, vyrástla za niekoľko rokov farma troch generácií rodiny Hiadlovských, na ktorej vzniká jedinečný tvrdý syr Hiadlovec. Zrejúci syr vyrábajú z nepasterizovaného mlieka, ktoré získavajú z vlastných kráv. Zvieratá pasú na kopcovitých lúkach v okolí farmy a celý rok ich kŕmia plodinami, čo sami dopestujú.

slobodne2.jpg

Naturálny prístup, remeselná precíznosť, žiadne chemické postreky a herbicídy – ak máte chuť na skutočne kvalitné slovenské víno, nájdete ho na Majeri v Zemianskych Sadoch. Slobodné vinárstvo má vlastný vinohrad, neďaleko ktorého hrozno spracovávajú na pozemku, kde dlhé roky sídlili ich predkovia.

Záľuba zo základnej školy, ktorá pretrváva aj v dospelosti – to sa dá povedať o výrobe zápisníkov, skicárov a diárov pod značkou Remini. Karol Prudil vás prevedie dielňou a predajňou na Legionárskej ulici v Bratislave, kde pracuje spolu Líviou a Dominikou. Ich spolupráca je však omnoho rozsiahlejšia, pretože každý zápisník či diár má podobu, ktorú mu navrhujú oslovení grafickí dizajnéri a maliari.

Illah van Oijen a Nina Marčeková spolu tvorili najprv u Niny doma. Roky bežali a zo značky Fashion Recycling Lab sa stali People on Earth, ktoré sídlia v bratislavskej Novej Cvernovke. Venujú sa redizajnu noseného oblečenia, upcyklácii látok, a pokusom zhotoviť odev či doplnky aj zo zdanlivo nenositeľných materiálov.

So spoločnosťou Imagine spolupracujeme už dlho, spája nás najmä predstava komunitného života v mestách. Vďaka ich podpore sa môžete prostredníctvom krátkych dokumentov zoznámiť s našimi trhovníkmi a ich príbehmi. Spoznáte tak značky, za ktorými stoja a miesta, kde tvoria. Miesto na tvorbu a sebarealizáciu je dôležité aj pri novom projekte z dielne Imagine s názvom MANUFAKTÚRA, ktorý prináša koncept live&work. Pretože tam, kde vzniká komunita, sa dá bývať, tvoriť a žiť.

bottom of page