top of page
sused-P.png
kubista-logo.jpg
www.jpg
facebook.jpg
instagram.jpg

Čajový Dom

Čaj je nápoj, ktorý dokáže navodiť pokoj a príjemnú atmosféru, povzbudiť telo a ducha, a potešiť chuťové bunky aj tých najvyberanejších znalcov. Pripisujú sa mu mnohé zdravotné účinky a hneď po vode patrí k druhému najrozšírenejšiemu nápoju na svete.

Čajová cesta

Čaj sprevádza zakladateľov Čajového domu, Milicu Jahelkovú a Jozefa Zajaca, už od malička a stal sa pre nich zmyslom života i poslaním.

V Bratislave prevádzkujú špecializovanú čajovú predajňu - Čajový Dom, čajovňu a prvý slovenský eshop s čajom s vyše 15 ročnou tradíciou a vlastným dovozom čerstvých čajov z celého sveta.

Čerstvé čaje každoročne starostlivo vyberajú a dovážajú priamo z vybraných čajových záhrad. Takmer výhradne spolupracujú s malými farmármi, ktorých svedomitá a tvrdá práca sa odzrkadľuje v každom dúšku čaju.

Počas svojej čajovej cesty do Číny sme zložili Milica a Jozef ako jediní Slováci v Pekingu štátnu skúšku o odbornej znalosti a správnej príprave čajov. V Nepále boli súčasťou komisie hodnotenia čajov nepálskych farmárov a v Japonsku sa zúčastnili čajového kongresu. Často tiež prednášajú na medzinárodných čajových festivaloch a podujatiach na Slovensku v Čechách, Poľsku, Maďarsku a Rakúsku. Svoje znalosti už roky odovzdávajú milovníkom čaju formou čajovej školy.

Dlhoročné nadšenie, radosť z objavovania a bohaté čajové znalosti a zručnosti, ktoré nadobudli na osobných stretnutiach s čajovými odborníkmi v Číne, Indii, Nepále a Japonsku, pretavili do čajov, ktoré nemajú vo svete obdobu a tieto čaje dovážajú pre svojich zákazníkov priamo do Bratislavy.

Poslanie

Cez šálku kvalitného a čerstvého čaju pomáha Čajový dom ľuďom dosiahnuť uvedomelejší a kvalitnejší život v akomkoľvek veku a období ich života.

V rámci spolupráce s japonskými pestovateľmi čaju začali v roku 2017 vyrábať svoj vlastný GABA čaj. Výrobe predchádzalo asi ročné plánovanie a komunikácia s výskumným ústavom v Japonsku. Vo výrobnom procese pritom zohrali klúčovú rolu, a bez nich by tieto čaje vlastne vôbec nevznikli. Nasledujúci rok rozšírili ponuku a v Japonsku experimentálne vyrobili niekoľko druhov GABA čaju.

Každoročne experimentujú s novými odrodami a snažia sa doladiť výrobné procesy tak, aby mal tento čaj čo najvyšší obsah GABA aminokyseliny. Vedecké štúdie preukazujú, že táto látka pomáha regenerovať mozog, priaznivo pôsobí pri psychickej a fyzickej záťaži a zlepšuje kvalitu spánku.

Pretože, ako hovorí čínske príslovie: „Každá bylinka lieči nejakú chorobu, no čaj lieči všetky.“

bottom of page